Wooncentrum Amstel-Meer

Wonen en dagbesteding op één plek? Waar je bovendien een zwembad, gymzaal, een werklokaal, een sfeervolle snoezelruimte en twee grote buitenpleinen hebt? Woon- en dagcentrum Amstel-Meer biedt een veilige en stimulerende omgeving aan mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning en verzorging nodig hebben. Met een groot aanbod aan activiteiten en 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Adres

Wooncentrum Amstel-Meer bestaat uit vijf groepswoningen, waar in totaal 41 personen kunnen wonen. Twee van de woningen zijn ingesteld op mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Als je hier komt wonen heb je intensieve verzorging en ondersteuning nodig. In Amstel-Meer is er dag en nacht begeleiding aanwezig. Daarnaast zijn er gedragsdeskundigen, fysiotherapeut, ergotherapeut, een arts voor verstandelijk gehandicapten, een maatschappelijk werker en pastoraal medewerker verbonden aan de locatie.

Begeleiding en ondersteuning

In Amstel-Meer stimuleren we onze cliënten om waar mogelijk actief te blijven door bijvoorbeeld in het huishouden mee te helpen. Samen met onze vrijwilligers organiseren we extra activiteiten en uitjes voor de weekends of avonds. Wij werken vanuit de visie Triple C.

Eén keer per maand is er op zondag een oecumenische viering en er is een sfeergroepje onder leiding van de pastoraal medewerker. Iedereen is welkom om mee te doen aan onze activiteiten en uitjes! Begeleiders kijken wat je kunt én wat je aankunt en stemmen af op je mogelijkheden.

Waar ligt wooncentrum Amstel-Meer?

Wooncentrum Amstel-Meer ligt midden in een rustige woonwijk in Aalsmeer, met diverse voorzieningen, een kinderboerderij, een zwembad en de Westeinderplas op loopafstand. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

  • Wonen 1, Jasmijnstraat 27, 1431 RH Aalsmeer
  • Wonen 2, Jasmijnstraat 29, 1431 RH Aalsmeer
  • Wonen 3, Jasmijnstraat 31, 1431 RH Aalsmeer
  • Wonen 4, Jasmijnstraat 37, 1431 RH Aalsmeer
  • Wonen 5, Jasmijnstraat 35, 1431 RH Aalsmeer

Op het terrein van Amstel-Meer vind je naast deze woningen ook een dagcentrum.

Voor wie?

Wooncentrum Amstel-Meer is bestemd voor volwassenen met een matige, ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking kan er sprake zijn van een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking of een stoornis in het autisme spectrum. Wij zijn gespecialiseerd in verzorging en begeleiding van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Woon- en dagcentrum Amstel-Meer heeft meerdere groepen voor mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking:

  • volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG6, VG7, IQ <45
  • volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG5, VG8, IQ <30
  • volwassenen vanaf 55 jaar, meteen geldige indicatie VG4, VG8, IQ <65.
Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.

Verhalen over JIJ & IK

Ouders van Amstel-Meer: Tilly en Johan Vlaming over Bas

Tilly en Johan Vlaming
Ouders van Bas
Amstel-Meer, Aalsmeer

In woon- en dagcentrum Amstel-Meer wonen 45 mensen. Eén van die bewoners is Bas (49). Bas woont sinds zijn zeventiende op ...

Lees meer
Lees meer over Ouders van Amstel-Meer: Tilly en Johan Vlaming over Bas

Jolanda: "Het duurt even om te accepteren dat je de zorg moet delen"

Gerrit en Jolanda de Jong
Ouders van Suzanne
Amstel-Meer, Aalsmeer

In woon- en dagcentrum Amstel-Meer wonen 45 mensen. Eén van die bewoners is Suzanne (33). Tien jaar geleden kwam ze hier ...

Lees meer
Lees meer over Jolanda: "Het duurt even om te accepteren dat je de zorg moet delen"

Moeder Christa: "Jordi heeft zijn draai gevonden"

Christa Otterski
Moeder van Jordi
Amstel-Meer, Aalsmeer

In woon- en dagcentrum Amstel-Meer wonen 45 mensen. Eén van die bewoners is Jordi (27). Hij woont sinds anderhalf jaar op ...

Lees meer
Lees meer over Moeder Christa: "Jordi heeft zijn draai gevonden"

Wonen bij wooncentrum Amstel-Meer

Sjoek en Aroen, en Yannick en Herman
Bewoners Amstel-Meer
Amstel-Meer, Aalsmeer

Wooncentrum Amstel-Meer heeft diverse groepswoningen. Een paar bewoners willen graag vertellen over ‘hun’ woning: Sjoek en Aroen, en Yannick en ...

Lees meer
Lees meer over Wonen bij wooncentrum Amstel-Meer