Dagcentrum Amstel-Meer

Wonen en dagbesteding op één plek? Waar je bovendien een zwembad, gymzaal, een werklokaal, een sfeervolle snoezelruimte en twee grote buitenpleinen hebt? Woon- en dagcentrum Amstel-Meer biedt een veilige en stimulerende omgeving aan mensen die intensieve tot zeer intensieve ondersteuning en verzorging nodig hebben. Met een groot aanbod aan activiteiten en 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Adres

Op het dagcentrum van Amstel-Meer halen we het beste uit jouw mogelijkheden. Daarom kun je er van alles doen: knutselen, bewegen, fietsen, wandelen, zwemmen, inpakwerk, leren werken of belevingsactiviteiten zoals snoezelen, muziek maken of luisteren, en spelmateriaal ontdekken. Samen met de begeleiding kun je ook boodschappen doen, glas naar de glasbak brengen, werken op de veiling, krantenwijk lopen, de post wegbrengen en klusjes doen die bij je mogelijkheden en belangstelling aansluiten. Naast begeleiders werken in het dagcentrum een fysiotherapeut, logopedist, een ergotherapeut.

Het dagcentrum bestaat uit 10 groepsruimten, voor zes tot tien cliënten.

Op het terrein van Amstel-Meer vind je naast het dagcentrum ook woningen.

Waar ligt dagcentrum Amstel-Meer?

Dagcentrum Amstel-Meer ligt midden in een rustige woonwijk in Aalsmeer, met diverse voorzieningen, een kinderboerderij, een zwembad en de Westeinderplas op loopafstand. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Voor wie?

Dagcentrum Amstel-Meer is bestemd voor volwassenen die een matige, ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking hebben. Naast de verstandelijke beperking kan er sprake zijn van een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking of een stoornis in het autisme spectrum. Dagcentrum Amstel-Meer heeft meerdere groepen voor mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking:

  • Kinderen van 5 tot 23 jaar, meteen geldige indicatie VG4, VG6, VG7, IQ <50
  • Volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG6, VG7, IQ <45
  • Volwassenen vanaf 18 jaar, meteen geldige indicatie VG5, VG8, IQ <30
  • Volwassenen vanaf 55 jaar, meteen geldige indicatie VG4, VG8, IQ <65.
Goedemorgen,
Heb je een vraag over de zorg en ondersteuning op deze locatie?

Zorgbemiddeling

Ons Tweede Thuis

09.00 - 12.30

Heb je een vraag aan de locatie? De contactgegevens staan bovenaan deze pagina.